1 Mars 313, lindi strategu dhe perandori me prejardhje ilire Caius Flavi

Më 1 Mars të vitit 313, u lind strategu dhe shtetari i shquar me prejardhje ilire Valeri Krispi (Caius Flavius Valerius Crispus). Ai ishte pinjoll i dinastisë iliriane Flavi, që për shumë vite sundoi Perandorinë Romake. Valeri Krispi u bë Perandor Çezar dhe sundoi Britaninë, Galinë (Francën e sotme) dhe Spanjën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare