1 Mars 1937, filloi në Shqipëri fushata për heqjen e ferexheve

Sipas ligjit të miratuar, më 1 Mars 1937, filloi fushata për heqjen e ferexheve. Gratë dhe vajzat shqiptare, nuk duhej të mbulonin fytyrat e tyre kur dilnin në publik dhe në qytet. Kjo masë, që synonte emancipimin e femrës shqiptare, nuk pati sukses.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare