1 Mars 1928, lindi folkloristi Fatos Mero Rrapaj

Më 1 Mars 1928, lindi folkloristi i shquar Fatos Mero Rrapaj. 55 vjet të jetës së tij ia kushtoi mbledhjes dhe studimit të thesarit tonë folklorik nga të gjitha viset shqiptare. Vepra e tij numëron rreth 50 vëllime dhe shumica është në dorëshkrim. Në vitin 1983 botoi “Këngë popullore të Çamërisë”, ndërsa në vitin 1995, “Fjalori onomastik i Epirit”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare