1 Mars 1897, Faik Konica botoi numrin e parë të revistës “Albania” në Bruksel

Në Bruksel, më 1 Mars 1897, Faik Konica botoi numrin e parë të revistës “Albania”. Nga viti 1909, ajo filloi të dalë edhe në Londër. Përveç materialeve politike dhe diplomatike, që lidheshin me problemin tonë kombëtar, Konica në faqet e saj botonte edhe shkrime letrare, historike, folklorike, gjuhësore, etj…që i shërbenin zgjimit të ndërgjegjes kombëtare të shqiptarëve dhe nga ana tjetër, e prezantonin me Shqipërinë dhe kulturën e saj të lashtë në arenën ndërkombëtare. Me të bashkëpunonin penat shqiptare më të shquara të kohës si Filip Shiroka, Luigj Gurakuqi, Çajupi, Fan S. Noli, Hil Mosi, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare