1 Maj 1924, ceremonia mortore e Avni Rustemit shënoi fillimin e Revolucionit të Qershorit

Varrimi i Avni Rustemit, që u bë në Vlorë, më 1 Maj 1924, u kthye në një demostratë kombëtare. Në të morën pjesë, 10 mijë fshatarë e qytetarë të krahinës së Vlorës, 300 përfaqësues nga gjithë Shqipëria, 26 deputetë, të gjithë krerët e grupeve opozitare dhe përfaqësues të ushtrisë. Praktikisht, ceremonia mortore e Avni Rustemit shënon fillimin e Revolucionit të Qershorit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare