1 Maj 1889, Mati Logoreci hap shkollën e parë shqipe në Prizren

Më 1 Maj 1889, Mati Logoreci, hapi shkollën e parë shqipe në Prizren, që ishte dhe shkolla e parë shqipe në Kosovë. Ai, jepte atje mësimin e gjuhës shqipe dhe njëkohësisht, ngjallte ndiesitë atdhetare tek brezi i ri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare