1 Maj 1819, u formua Kodiku i Fierit

Më 1 Maj 1819, zë fill Kodiku i Fierit nr.100, një monument kulture me rëndësi të madhe, që ruhet në Arkivin Qëndror të Shtetit. Ai përmban regjistrimin e kontratave të fejesave të kryera, gjatë viteve 1819-1843. Çdo kontratë, përbën një akt juridik dhe njëkohësisht edhe një dokument historik, që jep të dhëna të rëndësishme mbi jetën e përditshme, gjëndjen ekonomike, shtresëzimin e popullsisë nga pikëpamja ekonomike, prodhimtarinë e zejtarisë, doket e zakonet e kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare