1 Janar 1860, botohet gazeta “Pellazgu”

gazeta “Pellazgu”

Në Lamia të Greqisë, më 1 Janar 1860, nisi të botohej gazeta “Pellazgu”, që ishte një nga organet më të hershme të shtypit shqiptar. Botuesi i saj ishte Anastas Byku. Gazeta iu kushtua luftës për gjuhën dhe kulturën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply