1 Gusht 1925, Republika e Shqipërisë ngre kryekonsullatën e saj të Nderit në Kopenhagen

Në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagen, më 1 Gusht 1925, Republika e Shqipërisë ngriti kryekonsullatën e saj të Nderit, si pjesë të shërbimit të saj diplomatik dhe konsullor. Shërbimi konsullor i nderit në periudhën para Luftës së Dytë Botërore, mori një shtrirje të gjërë, jo vetëm në kontinentin tonë, por edhe në Amerikë e Japoni. Ai i shërbente zgjerimit të marrëdhënieve të Shqipërisë, me vendet e tjera dhe shqiptarëve që ndodheshin jashtë atdheut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply