1 Dhjetori 1927, greva e punëtorëve rrobaqepës në Korçë

Korça

Në Dhjetor të vitit 1927, rrobaqepësit e Korçës, të udhëhequr nga “Lidhja e Punëtorëve”, u hodhën në grevë. Ata kërkonin kufizimin e ditës së punës në turnin e natës sidomos për të miturit. Greva zgjati dy javë dhe përfundoi me fitoren e punëtorëve rrobaqepës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply