1 Dhjetor 1928, hyn në fuqi Statuti Themeltar i Mbretërisë Shqiptare

Statuti Themeltar i Mbretërisë Shqiptare

Statuti Themeltar i Mbretërisë Shqiptare, i miratuar nga Asambleja Kushtetuese, hyri në fuqi, më 1 Dhjetor 1928. Ai e shpallte Shqipërinë, Mbretëri Parlamentare. Statuti u shfuqizua nga Asambleja e vetëquajtur Kushtetuese, në Prill të vitit 1939 dhe u rivu në fuqi prej Kuvendit Kombëtar të ngritur nga pushtuesit nazistë, në fillim të Tetorit 1943.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply