1 Dhjetor 1922, ratifikohet Traktati i Aleancës Difensive

Pushtimi Italian

Parlamenti Shqiptar, më 1 Dhjetor 1922, ratifikoi Traktatin e Aleancës Difensive, midis qeverisë Shqiptare dhe Qeverisë Italiane, që shënoi fillimin e robërimit të Shqipërisë nga fashizmi Italian.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply