1 Dhjetor 1918, krijimi i Jugosllavisë

Jugosllavia

Më 1 Dhjetor 1918, u krijua mbretëria Serbo-Kroate-Sllovene, që më vonë u quajt Jugosllavi. Në përbërje të saj, u përfshinë territore të gjera shqiptare si Kosova, trojet shqiptare në Maqedoni dhe Mal i Zi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply