23 Qershor 1923, në moshën 90 vjeçare, vdiq Kapedan Kajo Babjeni

Më 23 Qershor 1923, në moshën 90 vjeçare, vdiq Kapedan Kajo Babjeni. U lind në Babjen të Gorës, në rrethin e Korçës, më 1833. Ishte nip dhe bashkëluftëtar i Shahin Matrakut. Të dy, në një çetë, luftuan kundër osmanëve për lirinë dhe pavarësinë e Shqipërisë. Shok armësh dhe idesh me Themestokli Gërmenjin, Sali Butkën, e patriotë të tjerë, ai mbrojti me armë mitingun e shkronjave shqipe, që u mbajt në Korçë. Për Kajon dhe luftën e tij, populli ka thurur këngë, që këndohen edhe sot në Gore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply