21 Prill 1831, forcat e Mustafa Pashë Bushatlliut dhe ushtritë turke u ndeshën në betejën e Babunës

Më 21 Prill 1831, ndërmjet forcave të Mustafa Pashë Bushatlliut dhe ushtrive turke, u zhvillua beteja në Babunë. Me gjithë luftën heroike të mirditorëve, shqiptarët pësuan humbje të rënda. Disfata në Babunë, ishte e dyta rradhazi dhe shënoi fillimin e rënies të Pashallëkut të Shkodrës, si një nga përpjekjet për krijimin e shtetit mesjetar shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare