21 Prill 1407, hordhitë osmane nisën sulmet e para kundër kështjellës së Krujës

6 shekuj më parë, më 21 Prill 1407, hordhitë osmane nisën sulmet e para kundër Krujës. Ishin betejat e para për tatimin e pulsit dhe parapërgatitjen e rrethimit të tretë të kryeqytetit, të Gjergj Kastriotit Skënderbeut. Fitoret e para të trimave shqiptarë, e shtynë aksionin kryesor të osmanëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare