2 Nëntor 1938, koncert i Tefta Tashkos në “Luks”

Tefta Tashko

Përvjetorin e 28 të lindjes, këngëtarja e shquar Tefta Tashko, e festoi me dëgjuesit e saj. Më 2 Nëntor 1938, ajo dha koncert në kino-teatrin “Luks” të Korçës. E shoqëruar në piano nga profesori i Liceut Kombëtar Vinkler, ajo interpretoi pjesë klasike, këngë popullore, kompozime dhe aranzhime të kompozitorit Kristo Kono. Për koncertin e saj të suksesshëm shkroi shtypi i kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply