2 Nëntor 1922, u lind Mark Gurakuqi, pedagog, publicist e studiues

Mark Gurakuqi

Një ndër punonjësit më të vjetër të Radio-Tiranës, Mark Gurakuqi, u lind në Pogradec, më 2 Nëntor 1922. Kreu Normalen e Elbasanit, ndërsa studimet e larta, i ndoqi në Firence të Italisë, në Beograd dhe u diplomua për filologji në Bullgari. U shqua si pedagog, shkrimtar, publicist dhe studiues. Pas çlirimit, punoi në radio dhe në gazetën “Bashkimi”, por emrin e tij e ndeshim shpesh edhe në faqet e fletoreve “Zëri i rinisë”, “Drita”, “Nëntori”, “Hosteni”, etj. Ka lënë librin biografik, “Luigj Gurakuqi”, “Autorët e problemeve të viteve ’30 ”, etj.

Referencat:

Bibloteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply