2 Nëntor 1896, u shua mësuesi atdhetar Daut Boriçi

Daut Boriçi

Sot përkujtohet mësuesi  atdhetar, Daut Boriçi. Pas diplomimit për pedagogji në Stamboll, u kthye në vendlindje dhe punoi mësues, inspektor arsimi dhe drejtor shkolle në Shkodër. Në arsim punoi edhe në Stamboll, por në kryeqytetin perandorak, ai e intensifikoi punën për çështjen kombëtare dhe çlirimin e atdheut të vet. Atje hartoi edhe abetaren me alfabetin arab dhe botoi librat “Alfabeti shqip” si dhe “Abetarja shqipe”. Penës së tij i përket edhe një fjalor frëngjisht-shqip, autobiografia dhe dy ditare. Mbylli sytë, më 2 Nëntor 1896.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply