16 Korrik 1931, u ngrit në Tiranë, instituti “Naim Frashëri” apo “Shkolla Normale për Goca”

Instituti “Naim Frashëri” apo “Shkolla Normale për Goca”, u ngrit në Tiranë, më 16 Korrik 1931. Fillimisht kishte 100 nxënëse. Drejtor i parë i saj, ishte Qamil Bala. Në vitin 1933, u riorganizua dhe u quajt Instituti Femnor i Tiranës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply