15 Nëntor 1934, u shua Refat Frashëri, mjek i shquar bakteriolog

Refat Frashëri

Mjekësia shqiptare sot përkujton, mjekun bakteriolog dhe një nga drejtuesit e parë të sistemit mjeksor shqiptar, Refat Frashërin. U diplomua në Universitetin e Stambollit, ku dhe filloi karrierën e tij mjeksore dhe pedagogjike. Për veprimtarinë e tij patriotike, u përjashtua nga puna si pedagog dhe mjek dhe u detyrua të ushtrojë mjeksinë private në vise të ndryshme të Perandorisë Osmane. Pas luftës së Parë Botërore, u kthye në Atdhe dhe Kongresi i Lushnjës e emëron Drejtor të Përgjithshëm të Shëndetësisë, që ishte posti më i lartë në piramidën shëndetsore. Refat Frashëri vdiq, më 15 Nëntor 1934.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply