15 Nëntor 1915, numri i parë i gazetës Flamuri i Shqipërisë

Shqiptarët e Rumanisë

Në Kostancë te Rumanisë, më 15 Nëntor 1915, mërgimtarët tanë nxorrën numrin e parë të gazetës shoqërore e  politike, “Flamuri i Shqipërisë”. Botohej tre herë në muaj dhe trajtonte e mbronte, çështjen kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply