14 Nëntor 1944, beteja e Mushqetasë kundër forcave naziste

Çlirimi i Tiranës

Në kuadrin e Luftës së Tiranës, më 14 Nëntor 1944, u zhvillua beteja e Mushqetasë, një nga përleshjet më të sukseshme kundër forcave naziste. Gjatë betejës që zgjati 24 orë, u asgjesuan 1700 forca armike, që synonin të hynin në kryeqytet, ku zhvilloheshin luftime të ashpra dhe u kapën gjithë materialet luftarake të autokolonës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply