13 Shtator 1894, lindi Xhon Prisalti, vepra e tij u luajt në Teatrin Migjeni më 1980

Teatri i Migjenit

Aktori i dramës “Vizita e inspektorit”, shkrimtari dhe dramaturgu anglez Xhon Pristli, u lind më 13 Shtator 1894. Vepra e tij e përmendur , në Maj të vitit 1980, u luajt në skenën e Teatrit “Migjeni” të Shkodrës, kurse në Tetor të po atij viti, atë e interpretoi edhe trupa e Teatrit Popullor në Tiranë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply