12 Tetor 1978, u përurua heci i Fierzës

Heci i Fierzës

Hidrocentrali i Fierzës, një nga më të mëdhenjtë e vendit tonë, u përurua më 12 Tetor 1978. Ai ka 4 agregate dhe një fuqi të vendosur prej 500 mijë kilovat dhe prodhim mesatar vjetor të energjisë elektrike, prej një miliard e 800 milion kilovat/orë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply