12 Tetor 1927, lindi Gjon Ujka, ekonomist

Shkodra

Luftëtari antifashist dhe ekonomisti i njohur Gjon Ujka, u lind në Shkodër, më 12 Tetor 1927. U diplomua në institutin e Tregëtisë së Leningradit. Ka kryer funksione të larta në sferën e tregëtisë së brëndëshme në vendlindjen e tij dhe për meritat e luftës dhe të punës, ka marrë shumë urdhëra e dekorata.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply