11 Tetor, kërkesë për shkolla e kisha humanitare

Nikolla Naço

Nga Bukureshti, patrioti Nikolla Naço, u dërgoi Fuqive të Mëdha, një thirrje në anglisht dhe frëngjisht, për ngritjen e shkollave dhe kishave në gjuhën shqipe, në atdheun e tij të robëruar. Në të njëjtën kohë dhe Komiteti i Shoqërisë “Drita” dhe redaksia e gazetës “Shqiptari” iu drejtuan bashkatdhetarëve të tyre kudo që ishin, që kërkojnë shkolla dhe kisha humanitare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply