10 Dhjetor 1944, krijohet Ndërmarrja Bujqësore e Sukthit

Ndërmarrja Bujqësore e Sukthit

Me tokat që ju shpronësuan shoqërisë italiane, EIAA dhe ITALBA, rreth 20 hektarë, 7 traktorë dhe 50 kafshë pune, më 10 Dhjetor 1944, u krijua ndërmarrja bujqësore e Sukthit, një nga ekonomitë e para bujqësore shtetërore në vëndin tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply